De ce nu sunt de acord cu uniforma in scoli

Cand vine vorba de introdus uniformele in scoala cred ca majoritatea elevilor sunt de parere ca nu este cazul. Iar eu am fost unul dintre acesti elevi. Intodeauna am militat pentru dreptul la exprimare. Iar exprimarea incepe prin cum te imbraci. Este primul impact pe care il ai asupra celui pe care il cunosti pentru prima oara.

In continuare, dupa ani de cand am terminat liceul, sunt de parere ca uniformele nu isi au locul in scoala romaneasca. Sunt ultima reforma de care scoala noastra are nevoie.

Eu in liceu am trecut prin multe perioade, de la fuste scurte, la combinat culori care nu aveau legatura intre ele, la a fi singura care umbla cu tocuri de 9 cm. Singura din liceu. Iar toate perioadele astea m-au facut sa imi gasesc stilul personal. Nu pot sa zic ca am fost intodeauna imbracata adecvat. Dar nu era liceul perioada in care sa experimentezi?

Uite cateva motive pentru care ar trebui sa nu introducem uniformele in scoala:
1.Experimenteaza.

Scoala romaneasca este construita de asemenea natura incat treci prin toate materiile si inveti din toate cate putin. Deci de ce sa nu inveti si cum sa imbraci? Si sa treci si prin toate stilurile? Eu in liceul am trecut prin multe perioade, de la fuste scurte, la combinat culori care nu aveau legatura intre ele la a fi singura care umbla cu tocuri de 9. Singura din liceu. Iar toate perioadele astea m-au facut sa imi gasesc stilul personal. Nu pot sa zic ca am fost intodeauna imbracata adecvat. Dar nu era liceul perioada in care sa experimentezi?

2.Invata.

Daca ai o uniforma impusa, este un pic mai greu sa inteleg dupa termenul de adecvat si neadecvat. Parerea mea este, ca in loc sa ii fortam sa poarte aceleasi haine, sa ii invatam ce ar putea sa poarte si ce nu. Ce le vine bine si ce nu. Ce este recomandat intr-o anumita situatie si ce nu. Dar stiu ca la noi educatia sexuala este greu de introdus in scoala, sa nu mai vorbim de o educatie vestimentara. Deci ne intoarcem la punctul unul. Si dupa aia aducem in discutie autoeducatia.

3.Diferente o sa existe si cu uniforma si fara.

Mi se pare irealist ca parinte sa crezi ca daca toti se vor imbraca la fel, nu se vor vedea diferentele dintre posibilitatiile financiare ale copiilor. Diferenta tot va exista, printr-un telefon, printr-o gentuta sau o pereche de pantofi. Si nu cred ca uniformizarea tuturor este calea. Comunismul a incercat o uniformizare a tuturor indivizilor, nu a reusit, iar acum suntem in democratie. Iar copilul mi se pare ca trebuie sa fie constient si educat in viata reala.

Eu atat am avut de zis, mi-am terminat si cafeaua si fug sa ma pregatesc pentru munca. Va astept cu pareri in comentarii si maine cu un Outfit Post.

XoXo,

Khloe

 

(Visited 30 times, 1 visits today)